Informații utile pentru locuitorii municipiului Satu Mare

Probleme la punctele gospodărești

din cartiere

Postat 2017-11-20

  • Principalii răspunzători pentru distrugerea și degradarea punctelor gospodărești prin ruperea balamalelor și a sistemelor de închidere sunt boschetarii iar organele în drept nu au nici o reacție.
  • Deși containerele de pe platformele de precolectare a deșeurilor menajere sunt goale, uni concetățeni aruncă deșeuri menajere în spatele punctelor gospodărești, faptă pedepsită de HCL 33/2011 art. 33.
  • În apropiere de centrul Municipiului Satu Mare pe o proprietate privată sunt abandonate diferite categorii de deșeuri, transformându-se în punct de colectare clandestin.

Lucrări de toamnă

la zone verzi

Postat 2017-11-10

  În acestă perioadă s-au efectuat mai multe lucrări de reabilitare a spățiilor verzi din oraș:
  • s-au executat lucrări de aducere la cotă și gazonări pe o suprafață de 1040 mp pe B-dul Transilvania
  • în zona Palatului Administrativ s-au plantat 3500 de bulbi de lalele, 20 taxus baccata, 1000 de trandafiri și 3900 panseluțe
  • numărul panseluțelor plantate în diferite locuri ale orașului se ridică la 69600 bucăți

Distrugerea prin incendierea containerelor

din punctele gospodăreşti

Postat 2017-11-09

  Conform Art.42 din HCL 33/2011, "Aprinderea sau întreţinerea focului pe domeniul public, în pieţe, la rampa de depozitare a deşeurilor menajere de orice fel în curţi sau pe alte terenuri private, fără respectarea măsurilor legale de prevenire a incendiilor, precum şi incendierea containerelor de deşeuri de pe platformele de depozitare se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei."

Continuăm dezinfectarea

eurocontainerelor din cartiere

Postat 2017-07-07

Acțiunea de spălare și dezinfecarea eurocontainerelor continuă in zona Carpați I și II.

Stropit carosabil

pentru împrospătare

Postat 2017-07-05

Stropitul este una dintre activitățile de salubrizare care constă în dispersarea apei mecanizat pe suprafețele de circulație în scopul evitării prafului si in vederea creării unui microclimat favorabil îmbunătățirii stării igienice a populației.
Apa cu care este stropit carosabilul provine dintr-un puț propriu forat, astfel nu risipim apa potabilă din rețeaua care alimentează orașul.
Pentru a cuprinde o mare parte din orașul nostru s-au format trei sectoare, fiecare sector fiind deservit de o cisterna care in prima parte a zilei face câte 4 curse pe sector. Pentru aceasta operațiune se utilizează o cantitate de 27.000 litri apă pe stropit care asigura un aer mai proaspăt în oraș.
Operațiunea de stropit se efectuează dimineața începând cu ora 4 și se termină cel târziu la orele 11:30.
În cea de-a doua parte a zilei stropitul se efectuează, dacă indicele de confort termic depăşeşte pragul valoric de 75 de unităţi, in intervalul orar 12 – 20. Se utilizează de aceasta dată o cisternă care face 4 curse fiind utilizată o cantitate de 10.000 litri apă .
În acest fel reușim sa răcorim în zilele toride aerul pe care îl respirăm.