Informații utile pentru locuitorii municipiului Satu Mare

Montare brad 2018

in centrul Municipiului Satu Mare

Postat 2018-11-23

În acest an s-a montat un singur brad în Municipiul Satu Mare, care s-a amplasat în Parcul Libertății.
Acest brad a fost achiziționat de către SC Florisal SA de la domnul Ari Jozsef cu domiciliul în Satu Mare contra cost cu 900 lei.
Transportul și montarea bradului cu ajutorul unui utilaj specializat au costat 1000 lei.

Angajăm

personal calificat

Postat 2018-05-03

Angajăm personal calificat:
  • conducători auto pe utilaje de salubrizare, având categoriile B,C,E
  • tractoriști
  • maistru mecanic auto
Pentru informații vă rugăm să ne contactați la tel. 0261 717 026 sau personal la adresa: str. gabriel Georgescu nr. 101.

Colectare resturi vegetale

din gospodării

Postat 2018-03-16

În perioada 12.11 - 24.11.2018 în zilele de colectare a gunoiului menajer se colectează resturile vegetale provenite din gospodării în urma curateniei de toamnă. Vă rugăm să scoateți lângă pubele aceste resturi vegetale doar în zilele de colectare a gunoiului menajer. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Plantat flori bienale

pentru sezonul rece

Postat 2017-12-06

   O mare parte a cetățenilor ne-au întrebat în timpul campaniei de plantare care s-a desfășurat în forță încă de la începutul lunii octombrie de ce plantăm flori tocmai acum când iarna e pe picior de sosire în județul nostru? Nu vor îngheța? Ce fel de flori plantăm?
Ei bine, ne propunem prin acest material să vă răspundem cât mai concis la toate întrebările dumneavoastră.
Toate plantele pe care le folosim în rondurile și parcurile din oraș sunt producție proprie în serele și solariile noastre.
În decursul unui an, firma noastră întreprinde 2 campanii mari de plantare.
Prima se desfășoară în luna mai,iar cea de a doua în octombrie.
Florile plantate în mai poartă denumirea de anuale, pentru că înfrumusețează și îndeplinesc cerințe estetice doar un sezon.
Plantele din luna octombrie se mai numesc și bienale, adică ne putem bucura de ele 2 sezoane.
Farmecul lor constă în faptul că se plantează toamna, trec peste un sezon rece și îngheață iar odată cu creșterea temperaturilor din primăvară ele repornesc în vegetație, înfloresc abundent și se dezvoltă până temperaturile cresc extrem de mult.
Există mai multe tipuri de bienale: panseluțe, bănuței, primule.
Firma noastră a ales să producă și să utilizeze în plantările din oraș panseluțele.
Criteriul de alegere a fost aspectul plantei, perioada de înflorire, durata florilor, rezistența la boli, dăunători sau alte condiții de mediu.
Ne-am axat de asemenea pe alegerea unor sortimente cât mai viu colorate pentru a înviora și bucura ochii dumneavoastră.
De la bun început am exclus folosirea hibrizilor în favoarea soiurilor. Hibrizii nu au o rezistență așa mare la boli iar aspectul florilor în plantări lasă de dorit.
Producerea panseluțelor nu ridică mari probleme în general, însă trebuie acordată o atenție mai sporită olumului de apă cu care se udă. Umiditatea în exces corelată cu temperaturile care încep să scadă fac aceste plante sensibile la apariția unor putregaiuri.
Alegerea unor flori care să înfrumusețeze parcurile în sezonul rece fac din panseluțe candidatele principalele în opinia noastră.
Varietățile produse de noi sunt:
  • Viola Witrockiana Giant Alpine Glow (rosu)
  • Viola Witrockiana Giant Rhinegold (galben)
  • Viola Witrockiana Giant Ullswater (albastru)
   De asemenea în sezonul rece când plantele îngheață sfatul nostru este să nu le atingeți și nici să nu le călcați deoarece aceste lucruri pot produce daune ireversibile plantelor.
Utilizarea în amenajări de spații verzi a panseluțelor este foarte variată. Pe lângă plantarea în ronduri și rabate (așa cum procedăm noi) acestea se pot utiliza în diverse vase din grădinile dumneavoastră, morminte, jardiniere sau chiar stâncării.

Probleme la punctele gospodărești

din cartiere

Postat 2017-11-20

  • Principalii răspunzători pentru distrugerea și degradarea punctelor gospodărești prin ruperea balamalelor și a sistemelor de închidere sunt boschetarii iar organele în drept nu au nici o reacție.
  • Deși containerele de pe platformele de precolectare a deșeurilor menajere sunt goale, uni concetățeni aruncă deșeuri menajere în spatele punctelor gospodărești, faptă pedepsită de HCL 33/2011 art. 33.
  • În apropiere de centrul Municipiului Satu Mare pe o proprietate privată sunt abandonate diferite categorii de deșeuri, transformându-se în punct de colectare clandestin.