Informații utile pentru locuitorii municipiului Satu Mare

Deșeuri lăngă pubele

cantități suplimentare

Postat 2017-06-29

Conform contractului de salubrizare încheiat între SC Florisal SA si clienții persoane fizice și juridice cap. 4 art. 9 lit. q au obligația " să precolecteze deşeurile numai în recipienţi standardizaţi, fără a depăşi cantitatea contractată, fiind interzisă depozitarea deşeurilor lângă recipienţi, sub sancţiunea neridicării".
Vă rugăm să nu depozitați deșeuri langă pubele, acestea nu vor fi transportate, deoarece depășesc cantitea contractată.
Vă mulțumim!

Blocarea accesului

la recipienții de precolectare

Postat 2017-06-23

Conform HCL 33/2011 art. 37 "Blocarea, inclusiv cu autoturisme, a accesului utilajelor de colectare și transport a deșeurilor menajere la recipienții amplasați pe platformele de precolectare de pe domeniul public, se sancționează cu amendă de la 200 la 500 lei."
Colegii noștri se confruntă zilnic cu astfel de situații, fiindu-le imposibilă golirea acestor recipienți. Pe această cale, rugăm poliția locală să ne sprijine prin aplicarea amenzilor prevăzute la articolul mai sus citat.
Multumim
detalii

Sacii galbeni

pentru colectarea selectivă

Postat 2017-06-22

Distribuim în mod gratuit saci galbeni pentru colectarea fracției uscate a gunoiului menajer, clienților nostri locuitori la case. Aceste tipuri de deșeuri vor fi colectate doar dacă sunt așezate lângă pubelă în sacii inscripționați cu sigla firmei.
Vă rugăm ca în acești saci să colectati deșeuri de hărtie, PET, ambalaje de sticlă, carton, doze de aluminiu și pungi.
Nu utilizați sacii galbeni pentru deșeuri vegetale, cum ar fi: iarbă, crengi sau frunze, deoarece aceste deșeuri nu au ce căuta la fracția uscată.
Vă multumim pentru înțelegere.

Depozitarea ilegală

pe domeniu public

Postat 2017-06-21

Depozitarea mobilierului uzat lângă punctele gospodărești de colectare a gunoiului menajer este ilegală.
Conform HCL 33/2011 art. 33 Poliția Locală este în măsură să amendeze persoanele care depozitează ilegal orice fel de deșeuri cu amendă de la 200 la 800 lei.
Așteptăm sprijinul ei în această privință pentru a putea păstra curățenia lângă punctele gospodărești de precolectare a deșeurilor menajere din cartiere.

Colectarea selectivă

cum ar trebui și cum nu!

Postat 2017-06-20

Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunităţii, are puterea şi obligaţia de a influenţa procesul de ecologizare a propriului oraş. Soluţia este la îndemâna noastră şi constă în depozitarea selectivă a deşeurilor. Mai precis, trebuie să depozităm deşeurile în locurile special amenajate şi, pe cât posibil, pe următoarele categori:
  • Hârtie şi cartoane (ziare, reviste, tipărituri, cutii de detergenţi, de cereale etc.), ce pot fi vândute la tonetele special amenajate;
  • Ambalaje PET şi alte materiale plastice (pungi, folii, cutii de iaurt, butelii de la produse cosmetice şi de curăţenie etc.), ce pot fi reciclate;
  • Sticle şi cioburi; vânzarea ambalajelor din sticlă la centrele care seocupă cu achiziţionarea acestora;
  • Deşeuri feroase (fier, tablă ş.a) şi doze metalice.
detalii