Plantat flori bienale pentru sezonul rece

   O mare parte a cetățenilor ne-au întrebat în timpul campaniei de plantare care s-a desfășurat în forță încă de la începutul lunii octombrie de ce plantăm flori tocmai acum când iarna e pe picior de sosire în județul nostru? Nu vor îngheța? Ce fel de flori plantăm?
Ei bine, ne propunem prin acest material să vă răspundem cât mai concis la toate întrebările dumneavoastră.
Toate plantele pe care le folosim în rondurile și parcurile din oraș sunt producție proprie în serele și solariile noastre.
În decursul unui an, firma noastră întreprinde 2 campanii mari de plantare.
Prima se desfășoară în luna mai,iar cea de a doua în octombrie.
Florile plantate în mai poartă denumirea de anuale, pentru că înfrumusețează și îndeplinesc cerințe estetice doar un sezon.
Plantele din luna octombrie se mai numesc și bienale, adică ne putem bucura de ele 2 sezoane.
Farmecul lor constă în faptul că se plantează toamna, trec peste un sezon rece și îngheață iar odată cu creșterea temperaturilor din primăvară ele repornesc în vegetație, înfloresc abundent și se dezvoltă până temperaturile cresc extrem de mult.
Există mai multe tipuri de bienale: panseluțe, bănuței, primule.
Firma noastră a ales să producă și să utilizeze în plantările din oraș panseluțele.
Criteriul de alegere a fost aspectul plantei, perioada de înflorire, durata florilor, rezistența la boli, dăunători sau alte condiții de mediu.
Ne-am axat de asemenea pe alegerea unor sortimente cât mai viu colorate pentru a înviora și bucura ochii dumneavoastră.
De la bun început am exclus folosirea hibrizilor în favoarea soiurilor. Hibrizii nu au o rezistență așa mare la boli iar aspectul florilor în plantări lasă de dorit.
Producerea panseluțelor nu ridică mari probleme în general, însă trebuie acordată o atenție mai sporită olumului de apă cu care se udă. Umiditatea în exces corelată cu temperaturile care încep să scadă fac aceste plante sensibile la apariția unor putregaiuri.
Alegerea unor flori care să înfrumusețeze parcurile în sezonul rece fac din panseluțe candidatele principalele în opinia noastră.
Varietățile produse de noi sunt:
  • Viola Witrockiana Giant Alpine Glow (rosu)
  • Viola Witrockiana Giant Rhinegold (galben)
  • Viola Witrockiana Giant Ullswater (albastru)
   De asemenea în sezonul rece când plantele îngheață sfatul nostru este să nu le atingeți și nici să nu le călcați deoarece aceste lucruri pot produce daune ireversibile plantelor.
Utilizarea în amenajări de spații verzi a panseluțelor este foarte variată. Pe lângă plantarea în ronduri și rabate (așa cum procedăm noi) acestea se pot utiliza în diverse vase din grădinile dumneavoastră, morminte, jardiniere sau chiar stâncării.